Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πλάθω ... Κουλουράκια Πασχαλινά

Το απόγευμα σκέφτομαι να φτιάξω τα καθιερωμένα Πασχαλινά κουλουράκια.
Έχω μια συνταγή πανεύκολη. Μου την έχει δώσει ζαχαροπλάστης σε μεγάλη αλύσίδα ζαχαροπλαστείων όταν είμαστε συνάδελφοι (εγώ λογίστρια ήμουν όχι ζαχαροπλάστης)
Αυτός βέβαια έφτιαχνε τεράστιες ποσότητες γι'αυτό και τα νούμερα είναι κάπως περίεργα.
Την φτιάχνω χρόνια τη συνταγή και γι'αυτό την προτείνω.




1900 γραμ. αλεύρι μαλακό

560 γραμ. ζάχαρη άχνη

630 γραμ. βούτυρο φρέσκο

4 αυγά

40 γραμ.μπείκιν πάουντερ

250 γραμ. γάλα φρέσκο

ξύσμα πορτοκάλι

βανίλια

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ακολούθως το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Πλάθουμε τα κουλούρια και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου