Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πριν σου έλεγα ότι μερικά πράγματα συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
Σήμερα έζησα ένα από αυτά.
Περίμενα σε μια στάση της γειτονιάς μου τη δημοτική συγκοινωνία.
Το λεωφορειάκι κανονικά θα πέρναγε στις 9 παρά το πρωί.
Άργησε λίγο.
Πότε πέρασε;



Πέρασε με μια μικρή καθυστέρηση 4 (ναι τεσσάρων) ολόκληρων ωρών.
Ειδοποίηση καμμία.
Γιατί Δήμαρχε Βύρωνα κύριε Χαρδαλιά;
Σας χειροκροτήσαμε, σας συγχαρήκαμε, σας στηρίξαμε, ανεχτήκαμε τα μεγαλόπνοα σχέδια για δημοτική συγκοινωνία να ξεφουσκώσουν λίγο με τον καιρό όμως σε καμμιά περ΄΄ιπτωση δεν θα σας δικαιολογήσουμε όταν αυτό το έργο σκάσει σαν μπαλόνι και καταστραφεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τώρα που το εισιτήριο έχει φτάσει στο 1 ευρώ να ξέρετε ότι οι δημότες του Βύρωνα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την Δημοτική Συγκοινωνία.
Στηρίξτέ την.

"ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ" η αλλοιώς " ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕI"





Μάθε κι εσύ αυτό πού έμαθα σήμερα και φρόντισε για του χρόνου.

Αντιγράφω από www.ethnos.gr

Πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου η χθεσινή!

Μήπως χθες νιώθατε μια απροσδιόριστη μελαγχολία, ήσασταν λίγο κακόκεφοι και δεν είχατε όρεξη να κάνετε απολύτως τίποτα; Θα πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε ότι η χθεσινή ημέρα, η 19η Ιανουαρίου, είναι και επισήμως η πιο καταθλιπτική ημέρα του 2009

Ακόμη και εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «Μελαγχολικής Δευτέρας», της τρίτης Δευτέρας του Ιανουαρίου, έλαβαν χώρα χθες στο Λονδίνο, ενώ διάφοροι Βρετανοί αστέρες έδιναν συμβουλές στον κόσμο για να χαμογελάσουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Μια μαθηματική εξίσωση οδήγησε τον ψυχολόγο και πρώην διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνιλ, στο συμπέρασμα ότι μια σειρά συγκυριών κάνουν την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου την πιο καταθλιπτική από τις 365 ημέρες κάθε χρόνου: άσχημος καιρός, μικρότερη ημέρα, μεγαλύτερη νύχτα, τα χρέη των γιορτών των Χριστουγέννων και στόχοι ή τυχόν επιθυμίες που έμειναν ανεκπλήρωτες με την έλευση του νέου έτους.




Φυσικά κάτω από τόσο δυσμενείς συνθήκες δεν θα μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα η Εταιρεία των Οπτιμιστών, μια βρετανική οργάνωση, η οποία προωθεί τον αισιόδοξο τρόπο σκέψης.

Τα μέλη της αισιόδοξης οργάνωσης οργάνωσαν στο κέντρο του Λονδίνου μια κωμική παράσταση, με ελεύθερη είσοδο, για να ανεβάσουν τη διάθεση των Λονδρέζων.

Ακόμη έστειλαν αστεία πακέτα σε διάσημους κατσούφηδες Βρετανούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο υπουργός Οικονομίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ, ο κωμικός Τζακ Ντι και ο παρουσιαστής του BBC, Τζέρεμι Πάξμαν.

«Ως οπτιμιστής πρέπει να βυθίζεσαι στα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά και να σκορπίζεις χαμόγελα και χαρά και σε άλλους», είναι η συμβουλή του Τζέιμς Μπάτισον, του ιδρυτή της οργάνωσης για τη δυσκολότερη ψυχολογικά ημέρα του χρόνου.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Είναι μερικά πράγματα που μπορούν να συμβούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο τόπο το καθένα.
Δεν λέμε " αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται " ;
Kαι έχουμε δίκιο γιατί όλα τα άλλα συμβαίνουν κάπου αλλού.