Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΟΥ... ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΦΙΛΑ ΜΕ - ΡΙΦΙΦΙ





Καζαντζίδης - Απόψε φίλα με







Μανώλης Αγγελόπουλος Τα φιλιά σου είναι φωτιά








Kiss Me - Sixpence None the Richer





Adriano Celentano - 24000 baci






La chanson des Bisous - Lapin Câlin-Français



ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ




Το φιλί από επιστημονική άποψη…

Καθηγητής Οικονομίας: Φιλί είναι εκείνο το πράγμα για το οποίο η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Καθηγητής Λογιστικής: Το φιλί είναι ένα επικερδές κεφάλαιο διότι προσφέρει υψηλή απόδοση όταν το παίρνουμε πίσω.

Καθηγητής 'Αλγεβρας: Το φιλί εκτείνεται εις το άπειρον διότι δύο μονάδες διαιρούνται από το μηδέν.

Καθηγητής Γεωμετρίας: Το φιλί είναι η μικρότερη απόσταση ανάμεσα σε δύο χείλη.

Καθηγητής Φυσικής: Το φιλί είναι η συρρίκνωση του στόματος κόντρα στη διαστολή της καρδιάς.

Καθηγητής Χημείας: Φιλί είναι η αντίδραση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε δύο καρδιές.

Καθηγητής Ανθρωπολογίας: Φιλί είναι η ανταλλαγή σιελογόνων βακτηριδίων.

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Φιλί είναι η σύσφιξη των ενδοστοματικών μυών σε κατάσταση αντεπίδρασης.

Καθηγητής Φιλοσοφίας: Το φιλί αποτελεί κατηγορία για το παιδί, έκσταση για το νέο και νοσταλγία για τον μεγάλο.

Καθηγητής Φιλολογίας: Το φιλί είναι ουσιαστικό και χρησιμοποιείται ως σύνδεσμος.





Καθηγητής Αρχιτεκτονικής: Το φιλί είναι τα θεμέλια όταν υφίσταται το κτίριο και το έδαφος.

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας: Το φιλί αποτελεί μία διαδικασία που χτίζει στέρεες βάσεις ανάμεσα σε δύο δυναμικά αντικείμενα.

Καθηγητής Πληροφορικής: Τι είναι το φιλί; Μία αόριστη μεταβλητή !



Το νόημα του φιλιού!




Φιλί στο χέρι - Σε λατρεύω

Φιλί στο μάγουλο - Θέλω να μείνουμε φίλοι (πίκρα!!!)

Φιλί στο λαιμό - Σε θέλω

Φιλί στα χείλη - Σ' αγαπώ

Φιλί στο αυτί - Ας διασκεδάσουμε λίγο

Φιλί στη μύτη - Ας γίνουμε για λίγο παιδιά

Φιλί στη πλάτη - Πάθος

Φιλί στο πηγούνι - Εκτίμηση

Φιλί στα ματόκλαδα - Στοργή

Φιλί στο μέτωπο - Τρυφερότητα

Φιλί σε άλλο σημείο - Και όπου μας βγάλει!!!



Πως φιλάει κάθε ζώδιο...

Κριός Το φιλί του Κριού είναι επιθετικό, φλογερό και δυναμικό. Ένας Κριός τα θέλει όλα και τα θέλει γρήγορα. Αγαπά τα περιποιημένα και γεμάτα χείλη. Διαθέτει μεγάλο πάθος και απεριόριστη φαντασία Ιδανικοί παρτενέρ, Τοξότης, Λέων, και Σκορπιός.

Ταύρος Οι Ταύροι είναι προκλητικοί στα φιλιά τους και βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση σε αυτά, ιδιαίτερα αν υπάρχουν δυνατά αισθήματα που τους δένουν με το σύντροφο. Ιδανικός παρτενέρ, Ζυγός, Καρκίνος και Παρθένος.

Δίδυμοι Τα φιλιά των Διδύμων είναι ενθαρρυντικά και εμπνέουν συναίσθημα. Ένα φιλί τους είναι αρκετό για να εμπνεύσει και να μαγέψει το σύντροφο. Ιδανικοί παρτενέρ, Υδροχόος, Λέων, Ζυγός και Υδροχόος.



Καρκίνος Γα φιλιά του Καρκίνου είναι εντατικά και κάθε άλλο παρά βαρετά. Έχουν διάρκεια και είναι εμποτισμένα με συναίσθημα και πάθος. Ωστόσο, για καλύτερο αποτέλεσμα, απαραίτητη είναι η συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα στη σχέση τους. Ιδανικοί παρτενέρ Ιχθύς, Ταύρος και Παρθένος.

Λέων Κατέχει άριστα την τέχνη του φιλιού. Σε κάθε φιλί του ο χρόνος σταματά και ο ίδιος αφοσιώνεται σε αυτό ψυχή τε και σώματι, μέχρι το «θύμα» να του παραδοθεί. Ιδανικοί παρτενέρ Υδροχόος, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός.

Παρθένος Το φιλί της Παρθένου είναι αποφασιστικό και προσανατολισμένο σε στόχο. Αν μια Παρθένος βάλει σκοπό να σας κερδίσει με το φιλί της, δεν έχετε ελπίδες να ξεφύγετε κι είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει. Κυριολεκτικά, λατρεύει τα φιλιά και είναι μάστορας στην τέχνη του. Ιδανικοί παρτενέρ Αιγόκερως, Ταύρος, Ιχθύς και Καρκίνος.

Ζυγός Πολύπλευρα και εναλλασσόμενα τα φιλιά του Ζυγού. Κανένα φιλί του δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο. Με μια τόσο πλούσια γκάμα, σε συνδυασμό με τη γοητεία που διαθέτει, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε. Ιδανικοί παρτενέρ, Υδροχόος, Δίδυμοι, Ταύρος, και Λέων.





Σκορπιός Κανείς δεν είναι τόσο αδίστακτος, ασυγκράτητος και αχαλίνωτος στο φιλί όσο ένας Σκορπιός. Με τα παθιασμένα φιλιά του είναι ικανός να σας ανεβάσει στον έβδομο ουρανό. Ιδανικοί παρτενέρ Ταύρος, Κριός και Λέων.

Τοξότης Το φιλί του είναι εξεζητημένο κι έχει μια κάποια επιδεικτική εκκεντρικότητα. Ο ανήσυχος Τοξότης βρίσκεται μονίμως προς αναζήτηση της περιπέτειας. Δεν του αρέσει να τον κατακτούν θέλει εκείνος να κατακτά, για να μη χάνει το ενδιαφέρον του. Ενώ συνήθως τα φιλιά του είναι λίγο ψυχρά, όταν θέλει να εντυπωσιάσει, το καταφέρνει. Ιδανικοί παρτενέρ Υδροχόος, Ζυγός, Δίδυμοι και Λέων.

Αιγόκερως Ελεγχόμενο και πειθαρχημένο το φιλί του Αιγόκερω. Πολλές φορές, λόγω της πειθαρχημένης συμπεριφοράς του, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός φιλιού μπορεί να δώσει την εντύπωση πως βαριέται. Αυτό όμως οφείλεται στο ότι ένας Αιγόκερως δεν θέλει να χάνει με τίποτα τον αυτοέλεγχο του. Ιδανικοί παρτενέρ Ταύρος, Ιχθύς, Καρκίνος και Παρθένος.

Υδροχόος Πάντα δροσερό και ευχάριστο το φιλί του Υδροχόου, που έχει μεγάλη περιέργεια και πάντα διάθεση για κάτι νέο. Έτσι ,του αρέσει να πειραματίζεται και να δοκιμάζει όλες τις εκδοχές του φιλιού. Δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε! Ιδανικοί παρτενέρ Δίδυμοι, Τοξότης, Κριός, Ζυγός.

Ιχθύς Το φιλί των Ιχθύων είναι παθητικό και ρομαντικό. Αποτελεί γι’ αυτούς κάτι σαν υπόσχεση και για να το απολαύσουν πραγματικά, έχουν ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση τους. Ιδανικοί παρτενέρ Καρκίνος, Αιγόκερως, Ταύρος και Παρθένος.

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Photobucket

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΚΑ




Στίχοι: Τάκης Μπουρμάς
Μουσική: Πλούταρχος Ρεμπούτσικας


Τα λόγια θα τελειώσουν,θα παλιώσουν
αν δεν έχει η καρδιά φωνή, τα χέρια τι να δώσουν
θα παγώσουν,αν δεν έχει το κορμί να πει
τα λόγια θα τελειώσουν.

Να πονάω,να λυγίζω,να φοβάμαι και να ελπίζω
στα ίδια λάθη να γυρίζω,πάει να πει ακόμα ζω
στο Θεό για σένα πάω, κλέβω τ`άστρα και γυρνάω
στο λαιμό σου τα φοράω, πάει να πει πως σ`αγαπάω.

Τα μάτια αρρωσταίνουν και έτσι μένουν
αν δεν είναι η αγκαλιά ζεστή, τα χείλη υπομένουν
και σωπαίνουν μ`ένα ψεύτικο φιλί
γιατί τα μάτια αρρωσταίνουν.

8 ΜΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, την τιμούν ! Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη. Η φίλη, η σύζυγος η ερωμένη.





Αφροδίτη Μάνου - Μαίρη Παναγιωταρά (audio)







Ελένη Δήμου - Η ζωή είναι γυναίκα









Στις 8 Μάρτη :
· Το 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας - από 16 σε 10 ώρες την ημέρα, ωράριο που οι άντρες είχαν ήδη κατακτήσει πριν από 17 χρόνια - και ζητώντας ίσα μεροκάματα με τους άντρες όπως και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα ύστερα από βίαιη επίθεση της αστυνομίας.
· Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8 του Μάρτη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ". Για να εκφράσουμε "είπε" την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας". Και ακόμα πρόσθεσε ότι, "την ημερομηνία αυτή πρέπει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις τους και τη διοργάνωση μιας ημέρας των γυναικών, που σε πρώτη φάση θα διεκδικεί το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών και η εκδήλωση αυτή θα πρέπει να πάρει διεθνή χαρακτήρα".
· Το 1977 ο ΟΗΕ στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.