Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ε, λοιπόν κύριοι εσείς είστε η τελευταία μας προτεραιότητα ...

Πως το λέει η νεολαία μας ; Φτιάχτηκα τώρα, ναι φίλε μου φτιάχτηκα. Κάτι διάβασα και φτιάχτηκα. Διάβασε κι εσύ κι αν δεν φτιαχτείς πες μου πως το κατάφερες .






Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης “Ψωμί-Παιδεία και πούλμαν στα σχολεία” (http://kaimixeirotera.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html).

Πως το λέει η νεολαία μας ; Φτιάχτηκα τώρα, ναι φίλε μου φτιάχτηκα. Κάτι διάβασα και φτιάχτηκα. Διάβασε κι εσύ κι αν δεν φτιαχτείς πες μου πως το κατάφερες .

 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10151074836598456&id=35064893455

Σήμερα το πρωί, μαθητές καθηγητές και γονείς του καλλιτεχνικού και μουσικού δημόσιου σχολείου επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας μας για να ζητήσουν να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς τους στα σχολεία (τα πούλμαν που τους μεταφέρουν είναι δύο χρόνια απλήρωτα)
Απάντηση του Υπουργού ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Και πρόσθεσε Τι το θέλετε το Μουσικό σχολείο. Πηγαίνετε σ ένα Ωδειο στη γειτονιά σας.
Ηταν και η κόρη μου εκεί!
Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις πενιχρές παρωχές του διαλυμένου κράτους σας. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την δήθεν δωρεάν παιδεία σας.
Σε ωδείο πρέπει να πάτε εσείς να μάθετε Μπαγλαμά να παίζετε και να πάψετε να παριστάνετε τον Υπουργό Παιδείας!
Κι αφού η παιδεία είναι η τελευταία σας προτεραιότητα. Και η υγεία το ίδιο. Οσο για την ασφάλεια την κάνατε frangise
Μήπως κι εμάς πρέπει να γίνετε Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ; Μήπως θα πρέπει τώρα να σταματήσουμε όλοι κι να μη σας ξαναπληρώσουμε ; Γιατί φοβάμαι πώς όσο περισσότερα είναι αυτά που σας δίνουμε τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που μας στερείτε.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γίνω η πρώτη ελληνίδα που Επωνύμως θ αρνηθεί να σας πληρώνει πλέον.

Ελένη Ράντου

 
 Αυτά έγιναν χθες και πιστεύω πως είναι αλήθεια. Αυτά σήμερα μεταφέρθηκαν από τους μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση στους συμμαθητές τους στα σχολεία και κατά συνέπεια σε όλους εμάς τους γονείς.


Και τώρα πες μου, δεν έχουμε φτιαχτεί όλοι μας ακούγοντας αυτά τα λόγια.
Κύριε εκπρόσωπε της πολιτείας καταλάβατε τι είπατε;
Τα παιδιά μας είναι η τελευταία σας προτεραιότητα;
Η πρώτη σας προτεραιότητα ποιά είναι;
Να μας κόβετε μισθούς, να μας αφήνετε άνεργους, να μας αφήνετε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αφήνετε τα σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, να μας στέλνετε τα χαράτσια ή να μας δίνετε σύνταξη πέντε χρόνια μετά τον θάνατό μας;
Ω, συγνώμη, η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να τσεπώνετε, να κλέβετε δημόσιο χρήμα, να παίζετε με τον λαό προεκλογικά και να παραλαμβάνετε καμμένη γη μετεκλογικά.
Γιατί πληρώνουμε φόρους κύριε εκπρόσωπε της πολιτείας; 
Χωρίς εμας, την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, χωρίς εμάς τα κορόιδα που φοβηθήκαμε μη γυρίσουμε στη δραχμή και χάσουμε τη φτώχεια μας πως θα μαζεύατε τα τόσα δις που σας λείπουν; 
Πως θα στείλω τα παιδιά μου στο ωδείο της γειτονιάς μου; Θα το πληρώνετε εσείς γιατί εμένα δεν μου έχετε αφήσει ευρώ για ευρώ; 
 
Όταν με τα καινούργια μέτρα που θα ψηφίσετε θα μου κόψετε κι άλλα λεφτά, θα μου καταργήσετε τους γιατρούς και τα φάρμακα, θα πληρώνω 3,5€ τη μέρα για να μετακινηθώ για τη δουλειά μου (εγώ μ'αυτά τα 3,5€ θα μπορούσα να μαγειρέψω για όλη μου την οικογένεια) πως θα μπορέσω να πληρώνω το ωδείο;
Κι αν θέλεις να σου πω ένα μυστικό σχετικά με την κρίση, όλα θα μπορούσα να τα καταλάβω, ίσως όλα θα μπορούσα να τα συγχωρήσω. 
Σ' ένα πράγμα δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητη και αδιάφορη:  
Ποιός είσαι εσύ που μπορείς να κλέψεις και να καταστρέψεις τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς; 
Ποιός είσαι εσύ που μπορείς να αφήσεις μια γενιά ολόκληρη χωρίς ιδανικά και στόχους;
 
 
Ποιός είσαι εσύ που αψηφάς το ότι αυτή η γενιά θα είναι οι αυριανοί πολίτες που θα ζητάς να σ' εμπιστευτεί όταν εσύ την κατέστρεψες;
Και τότε να είσαι σίγουρος κύριε εκπρόσωπε της πολιτείας ότι θα είσαι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ....
Ειλικρινά ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τα παιδιά μου. 
Εγώ τα παρέδωσα σ' αυτή την πολιτεία. 
Συγνώμη .....