Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Πότε οι συγγραφείς γράφουν;
Πότε έχουν έμπνευση;
Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να νοιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, θετικά η αρνητικά, ευχάριστα η δυσάρεστα.
Τότε θέλεις να μιλήσεις, να μοιραστείς με τον άλλο τις σκέψεις σου.
Τότε περιμένεις πως και πως να βρεθείς μόνος με τη σκέψη σου.
Είναι ωραία να είστε οι δυό σας, εσύ και η σκέψη σου και είναι ωραία να μπορείς να την ταξιδέψεις η να σε ταξιδέψει σε μέρη που σε έχουν σημαδέψει, να συναντήσεις ανθρώπους που σε έχουν σημαδέψει επίσης.
Ακόμα και αν οι αναμνήσεις είναι δυσάρεστες μπορείς να σκεφτείς ότι όλα τα δυσάρεστα
πέρασαν και είναι παρελθόν.



Αν όμως εκεί που θα ταξιδέψεις περνάς καλά εσύ και η σκέψη σου, χαμογέλασε ...
κάθησε αναπαυτικά και απόλαυσέ το. Θυμήσου καλές στιγμές, ευχάριστες συζητήσεις,
τρυφερές συναντήσεις, ζεστά χάδια και αγκαλιές.
Κι αν σου άρεσε το ταξίδι βγάλε κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ




Και προπηλακισμοί κατοίκων από «ιδιωτικούς στρατούς» Μπουλντόζες αποτέλειωσαν το πάρκο «Η τρομοκρατία δήμου - εργολάβων - αστυνομίας δε θα περάσει» έγραφε ένα από τα πανό που κρέμασαν χθες το απόγευμα μέσα στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων κάτοικοι της περιοχής, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το πανό το είχαν στηρίξει στην κολόνα μιας λάμπας από τη μια πλευρά και από την άλλη στον έναν από τους 4 φοίνικες που σώθηκαν από το συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ξημερώματα Δευτέρας έκοψε 44 δέντρα που βρίσκονταν στο παρκάκι.

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το ότι χθες «ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στις 6 το πρωί έστειλε τα "τανκς" του να ολοκληρώσουν το οικολογικό τους έγκλημα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Αυτή τη φορά αντί να μας στείλει 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, μας έστειλε έναν "ιδιωτικό στρατό" από Χρυσαυγίτες και παρακρατικούς που προπηλάκισαν κατοίκους», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Ακόμα, υποστηρίζουν ότι «ο πρόεδρος του 6ου διαμερίσματος Κωνσταντίνος Λαγός, ο διαμερισματικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Πλατόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Παπαδάκης ήταν παρόντες στους προπηλακισμούς και ενώ τους ζητήθηκε να παρέμβουν δεν έκαναν τίποτα».

Ο 30χρονος Μιχάλης Αλεξάκης ηλεκτρολόγος -μηχανικός, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν στο παρκάκι χθες το πρωί όταν συνέβη το περιστατικό, δήλωσε στην «Ε»: «Την ώρα που ήρθα στο παρκάκι, στις 7 το πρωί, είχαν ήδη ξεριζώσει τα δενδρύλλια που εμείς οι κάτοικοι είχαμε φυτέψει τη Δευτέρα ως απάντηση στην κοπή των δέντρων. Με χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, ήταν 3, ίσως και 5 άτομα. Με έριξαν κάτω, μου έσπασαν τα γυαλιά, μου ποδοπάτησαν την τσάντα και μου φώναζαν αν ξαναπατήσεις εδώ θα σε λιώσουμε. Σε 20 μέτρα απόσταση ήταν ο Λαγός και ο Πλατόπουλος. Υπέβαλα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Ηταν γύρω στα 60 άτομα με πολιτικά και 20 από αυτούς ήταν που μας χτυπούσαν, δρούσαν λες και είχαν πάρει εντολή για ό,τι έκαναν».

Επίθεση δέχτηκε και η διαμερισματική σύμβουλος του 6ου διαμερίσματος της Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα Βέρα Καραγιάννη. «Στις 8 το πρωί μού πήραν τη φωτογραφική μηχανή με τη βία, ο Λαγός ήταν μπροστά. Υστερα από μία ώρα, με χτύπησαν και μου πήραν το κινητό, ενώπιον του Πλατόπουλου. Υπέβαλα μήνυση στο Α.Τ. Κυψέλης για ληστεία», δήλωσε στην «Ε» η κ. Καραγιάννη.

Ο πρόεδρος του 6ου διαμερίσματος Κωνσταντίνος Λαγός κατέθεσε αίτημα προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας «συνεχή φρούρηση του οικήματος του 6ου διαμερίσματος για ικανό χρονικό διάστημα» γιατί, όπως αναφέρει, «συνεχώς λαμβάνω απειλητικά τηλεφωνήματα για την πυρπόληση του 6ου διαμερίσματος».

ΝΑΥΣΙΚΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2009


ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ;


Σάββατο 31/1 στις 20:00 μμ συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα της περιοχής

Κυριακή 1/2 στις 12:00 μμ λαϊκό γλέντι και δεντροφύτευση στο πάρκο (φέρτε μαζί σας φαγητό, κρασί, μουσικές)

Δευτέρα 2/2 στις 14:00 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο στην πλ.Κοτζιά.



Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

ΤΟ ΚΥΜΑ





Συνθέτης: Γιώργος Θεοφάνους
Στιχουργός: Γιώργος Θεοφάνους

Σε μια διαφορετική εκτέλεση από Ρέμο και Τερζή και όχι από Χαρούλα Αλεξίου


Μια ώρα μόνο να σε δω κι αυτό μου φτάνει
να συνεχίσω την αδιάφορη ζωή μου
αφού δεν είσαι εδώ αγάπη μου μαζί μου

Μια λέξη μόνο να 'ξερες απλά τι κάνει
Τι φέρνει πίσω πόση δύναμη μου δίνει
ελπίδες, να σωθώ απ' του μυαλού τη δίνη.

Έλα κύμα πάρε με
και μες την αγκαλιά του πάλι βάλε με
Έλα κύμα και βοριά
το σώμα του στεριά μπροστά του βγάλε με
Μα αν αυτός μ' απαρνηθεί σε πέλαγο βαθύ
ναυάγιο άσε με.

Μια στιγμούλα μοναχά μέσα στο χρόνο
να μου του δώσεις την απόσταση να σβήσω
κι ύστερα αν θες πάλι την πόρτα σου θα κλείσω
Μοιάζουν όλα απόψε σαν σκηνή από φόνο
θα μ' εξοντώσεις το ξέρω όπου και να πάω
στο ρεύμα της καρδιά σου κόντρα προχωράω...