Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουρεκάκια σαν πίτσα ...

Μια συνταγή για σήμερα....

Αγαπημένη συνταγή από τα παιδικά μου χρόνια. Την έφτιαχνε μια οικογενειακή φίλη στις εκδρομές που τότε αποτελούσαν απαραίτητο στοιχείο του Σαββατοκύριακου. Μπουρεκάκια τα έλεγε τότε η Δέσποινα, να μην τους αλλάξουμε όνομα , να τα λέμε κι εμείς μπουρεκάκια.




Αυτά λοιπόν είναι τα μπουρεκάκια της Δέσποινας. Θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ για τα φύλλα
  • 3/4 kg κασέρι πικάντικο (Μυτιλήνης ίσως) τριμένο χοντρό
  • 1/2 kg λουκανικάκια κοκτέιλ (2 πακέτα) ψιλοκομένα
  • 5 ντομάτες κομένες σε μικρά κυβάκια στραγγισμένες από το ζουμί τους
  • 3-4 πιπεριές κομένες σε μικρά κυβάκια


Ανακατεύουμε το κασέρι, τα λουκανικάκια, την ντομάτα και την πιπεριά σε μια λεκάνη.






Στη στενή άκρη του φύλλου στρώνουμε λίγη από τη γέμιση και ....


Αλοίφουμε το ελαφρά το φύλλο όπως δείχνει η φωτογραφία και τυλίγουμε σε ρολό ...





Τα ρολάκια τα βάζουμε σε ταψί. Εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητικό χαρτί για να μην ταλαιπωρούμαι στο πλύσιμο των ταψιών...





Αφού γεμίσουμε το ταψί, όπως βλέπετε αραιά τα ρολλά τα βουτυρώνουμε και εξωτερικά ....





Το πακέτο του φύλλου που χρησιμοποίησα είχε 12 φύλλα οπότε τα έβαλα σε 2 ταψιά. Τώρα είναι έτοιμα για το φούρνο που τον έχω προθερμάνει στους 200 C. Εγώ τα έψησα με αέρα και τα δυο ταψιά μαζί.




Μετά από περίπου 35 - 40 λεπτά θα έχουν πάρει το χρώμα που βλέπετε και θα είναι έτοιμα.





Τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια κάθε ρολό και μην τσακωθείτε ποιός θα φάει περισσότερο.




Είναι αρκετό για όλους ....  Καλή όρεξη !!!!!!


Για τις ανάγκες της φωτογράφισης τη συνταγή εκτέλεσε η γιαγιά Βάσω (η μαμά μου) για όσους την ξέρουν και για όσους δεν την ξέρουν ένα λέω .... χάνουν !!!!!