Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Αγένεια και ακρίβεια στο εστιατόριο του camping TRITON II στην Πλάκα Δρεπάνου Ναυπλίου

Καλοκαίρι, διακοπές, θάλασσα, camping.
Μέχρι τώρα ήξερα ότι το camping είναι ένας τρόπος διακοπών που πολλοί το προτιμούν, άλλοι από άποψη (για να είναι κοντά στη φύση, να κάνουν τη ζωή τους διαφορετική από την καθημερινότητα των τοίχων, να μπορούν πιο εύκολα να γνωρίσουν ανθρώπους της ίδιας αντίληψης κλπ) και άλλοι για οικονομικούς λόγους γιατί οι διακοπές στο camping στοιχίζουν πιο φτηνά. Αυτά ήξερα εγώ, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Δεν χάναμε δε ευκαιρία να επισκεφτούμε τα εστιατόρια των camping γιατί συνήθως έχουν χαμηλές τιμές.
Την περασμένη Κυριακή κάναμε μια εκδρομή στο Ναύπλιο. Αφού κάναμε μια περιήγηση στις παραλίες της περιοχής (το Τολό θύμιζε Ερμού παραμονές Χριστουγέννων,τόσο κόσμο είχε)
καταλήξαμε σε μια παραλία όχι την καλύτερη, την πιό ήσυχη.




Μετά το μπάνιο πηγαίνουμε στο εστιατόριο ενός camping της περιοχής.
Η υπεύθυνη εκμεταλευόμενη την μοναδικότητα του εστιατορίου της στην περιοχή δεν μας άφησε ούτε τον κατάλογο να διαβάσουμε για να παραγγείλουμε. Με χαρακτηριστική αγένεια μας είπε 2-3 έτοιμα φαγητά από τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι κατά κάποιο τρόπο να παραγγείλουμε. Δε μπορώ να πω για τήν ποιότητα του φαγητού, ούτε για την ποσότητα. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι μόλις ακουμπήσαμε τα πηρούνια μας κάτω
αμέσως ήρθε η αγενέστατη υπεύθυνη μας ρώτησε "ευγενικά" αν μας άρεσε το φαγητό και αν δε θέλαμε κάτι άλλο να μας φέρει το λογαριασμό. Η αλήθεια είναι ότι κόσμος πολύς περίμενε αλλά εμείς δεν είχαμε προλάβει να καταπιούμε την τελευταία μπουκιά μας.
Το κατάπιαμε κι αυτό μαζί με τη μπουκιά μας αλλά εκείνο που δεν κατάπιαμε είναι το σύνολο του λογαριασμού.
Η κυρία χρέωσε 1€ ανά άτομο μια λεπτή φέτα ψωμί, υποχρεωτικά ένα μπουκάλι νερό που δεν το ανοίξαμε, 0,01€ τον λογαριασμό (αυτό πρώτη φορά το συνάντησα) και άκουσον-άκουσον 3,5€ ναι 3,5€ το μπουκάλι τη μπύρα.
Θα μου πεις τώρα είναι ακριβή;
Ναι για εστιατόριο camping μου φαίνεται πάρα πολύ ακριβή. Εδώ σε πολυτελή ξενοδοχεία με ημιδιατροφή η τιμή που πληρώνεις τη μπύρα στην τραπεζαρία είναι πολύ φτηνότερη.
Και όταν ρωτήσαμε αυτή την κυρία για την τιμή μας απάντησε με ύφος "ναι, τόσο τις έχουμε".
Άντε τώρα να ξεγελαστείς με την παρέα και να αρχίσεις να πίνεις μπύρες.




Το εστιατόριο για να μη την πατήσετε είναι το TRITON II του ομώνυμου camping στην Πλάκα Δρεπάνου Ναυπλίου.
Αγένεια και ακρίβεια σε όλο της το μεγαλείο.