Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Σαββατόβραδο, φεγγάρι και Μητροπάνος για σήμερα



Πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ' τον άλλο
πώς θες να αλλάξουμε ουρανό
τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια
που ξενυχτάνε με τον ίδιο στεναγμό






Επειδή το καλοκαίρι τώρα αρχίζει τώρα αρχίζουν και τα φεστιβάλ.
Μη χάσετε Δημήτρη Μητροπάνο και την παρέα του.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος δίνει συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού. Τραγουδούν μαζί του οι:Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιώργος Καραδήμος, Ασπασία Θεοφίλου

Η συγκινητική επιστροφή του Δημήτρη Μητροπάνου στην αθηναϊκή νύχτα και στη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και ήταν θετικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κάθε εμφάνισή του επί σκηνής.

"Στη Διαπασών" ο τίτλος του νέου του cd, που από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, με τραγούδια από 18 σπουδαίους δημιουργούς που ενώθηκαν για μία φωνή.

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού και μοναδικό στην Αθήνα θα είναι στις 18 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού, από όπου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή περιοδεία του.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής, δωρικός στη ζωή και το τραγούδι, "ο ήχος της μαγκιάς και της πίκρας μαζί" σε μία εφ' όλης της ύλης αναδρομή.

Μαζί του: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η έκπληξη της φετινής χρόνιας, φωνή, ερμηνεία, λάμψη και σεβασμός στο ελληνικό τραγούδι απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και στη χειμερινή συνεργασία της με το Δημήτρη Μητροπάνο στο Κέντρο Αθηνών. Ο Γιώργος Καραδήμος, μια φωνή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιλογές της. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει συνεργαστεί με το Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα - Σπείρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη αλλά και τη Δήμητρα Γαλάνη. Η Ασπασία Θεοφίλου, συνεργάτιδα ιδανική του Δημήτρη Μητροπάνου και σε παλαιότερες σημαντικές συνεργασίες του.