Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ιταλικά η Γαλλικά τραγούδια για τις ιδιαίτερες στιγμές σου;

Ένα τραγούδι που τυχαία το βρήκα έφτασε να με ταξιδέψει χρόνια πίσω.
Τότε που το χορεύαμε στα νεανικά μας πάρτι με τους δίσκους από βινύλιο.
Το περίεργο είναι ότι και τώρα τα ίδια συναισθήματα μου προκαλεί όπως τότε.
Χαλάρωσα, έκλεισα τα μάτια και αφέθηκα σε μια αγκαλιά να χορεύω.
Κάνε κι εσύ το ίδιο...




Η αλήθεια είναι ότι τα ιταλικά και τα γαλλικά τραγούδια έχουν μια περίεργη ερωτική επίδραση πάνω μου. Νομίζω όμως ότι δεν έχω άδικο. Να δοκιμάσουμε και με ένα γαλλικό..



Αυτό το τραγούδι το έχουμε ξανακούσει από αυτό το blog και στα Ελληνικά.
Είναι φοβερό

ΝΕΟ "ΞΥΣΤΟ" ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



από το http://korfiatis.blogspot.com/

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

Χαρούμενο τραγουδάκι γι'αυτή την ώρα...


ΕΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Να'ναι καλά η κυβέρνηση που ανακοίνωσε τις αυξήσεις για το 2009 των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα φρόντισε να μας προτείνει υποχρεώνοντας μας κατά κάποιο τρόπο πως να ξοδέψουμε το εφάπαξ βοήθημα που μας δίνει. (ΕΚΑΣ στο δημόσιο το λένε για να ξέρουμε τι μας περιμένει στα γεράματα).








Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, που λένε, και οικογειακού συμβουλίου
αποφασίσαμε να ξοδέψουμε το σεβαστό ποσόν των 300 € όταν και αν
τα πάρουμε για να αντικαταστήσουμε τον ρουχισμό των παιδιών.
Αγαπητοί μου μόλις κατάλαβα ότι τα παιδιά μου δεν έχουν ρούχο να
φορέσουν. Όλα τα μπλουζάκια και τα μπουφάν τους διαθέτουν κουκούλα.





Όλα αυτά πρέπει να αντικατασταθούν.
Σας παρακαλώ κύριοι αστυνομικοί δώστε ένα χρονικό περιθώριο στους άμοιρους τους γονείς. Τουλάχιστον δεν το αποφάσιζαν μέσα στο Φεβρουάριο που είχε εκπτώσεις;
Πάντως να μια καλή επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα σ'αυτή την οικονομική κρίση.
Βιοτεχνία κατασκευής φούτερ, μπουφάν, φόρμες χωρίς κουκούλα.
Ευτυχώς που έρχεται το καλοκαίρι ....

Το αυτί του σερβιτόρου είναι μεγάλο

Όσα ακούνε οι σερβιτόροι την ώρα που σας σερβίρουν τον καφέ!


Γυναίκες: Οι γυναίκες, όταν πίνουν καφέ, συζητάνε κατά 70% για άντρες και 30% για όλα τα υπόλοιπα. Συνήθως η κουβέντα ξεκινάει με κάποιο άλυτο πρόβλημα («τι εννοεί με αυτό το μήνυμα;») με τον εκάστοτε φίλο όπως και με ατέλειωτες διηγήσεις («και μετά του λέω ...; και μετά μου λέει»), όπου η φίλη παίζει το ρόλο της ψυχαναλύτριας επί των ερωτικών. Eπίσης, εάν παίζει επικείμενος γάμος, αναλύονται και συζητιούνται διάφοροι άλλοι γάμοι με λεπτομέρειες (έμφαση σε νυφικό, μπομπονιέρες και στις ατέλειωτες έριδες επί της λίστας γάμου με θείες και ξαδέρφες που τσακώνονται). Το υπόλοιπο 30% των γυναικείων συζητήσεων αφορά δουλειές, καριέρα, δίαιτες και ψώνια.






Άντρες: Καταρχάς, αν υπάρχει ματς, συζητιέται πρώτο. Σε περίπτωση που η συζήτηση ανάψει, η κουβέντα μπορεί να γυρίσει και στα πολιτικά με αφορμή την επικαιρότητα (πολλές συζητήσεις ξεκινούν «Άκου να δεις τι έπαθα τις προάλλες ...;»). Μετά ακολουθούν τα νέα: πώς πάνε οι δουλειές κ.λπ., καθώς και οι ιστορίες για το πού πήγαν. Η συζήτηση αργά ή γρήγορα γυρνάει στις γυναίκες. Ακόμα κι αν έχεις γκόμενα, συζητάς τις γκομενοδουλειές των άλλων (πολύς κόσμος έχει την τάση να λέει και ψέματα). Εάν δεν υπάρχουν νέα και γκόμενες, συζητιέται η τεχνολογία: gadgets, υπολογιστές και αυτοκίνητα. Σύνηθες θέμα συζήτησης αποτελούν επίσης η σερβιτόρα και τα κορίτσια στα διπλανά τραπέζια.

Unisex: Η συζήτηση γυρνά επί του πολιτικο-πολιτιστικού: μουσική, ταινίες και πολιτική, φαγητό (είμαστε πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι, είναι σαφές). Σε αυτή την κατηγορία παίζουν αναμφισβήτητα και οι περισσότεροι αντιδραστικοί τσακωμοί (π.χ. τσακωμός για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ικανός πρωθυπουργός ή όχι).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ www.lifo.gr