Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Το αυτί του σερβιτόρου είναι μεγάλο

Όσα ακούνε οι σερβιτόροι την ώρα που σας σερβίρουν τον καφέ!


Γυναίκες: Οι γυναίκες, όταν πίνουν καφέ, συζητάνε κατά 70% για άντρες και 30% για όλα τα υπόλοιπα. Συνήθως η κουβέντα ξεκινάει με κάποιο άλυτο πρόβλημα («τι εννοεί με αυτό το μήνυμα;») με τον εκάστοτε φίλο όπως και με ατέλειωτες διηγήσεις («και μετά του λέω ...; και μετά μου λέει»), όπου η φίλη παίζει το ρόλο της ψυχαναλύτριας επί των ερωτικών. Eπίσης, εάν παίζει επικείμενος γάμος, αναλύονται και συζητιούνται διάφοροι άλλοι γάμοι με λεπτομέρειες (έμφαση σε νυφικό, μπομπονιέρες και στις ατέλειωτες έριδες επί της λίστας γάμου με θείες και ξαδέρφες που τσακώνονται). Το υπόλοιπο 30% των γυναικείων συζητήσεων αφορά δουλειές, καριέρα, δίαιτες και ψώνια.






Άντρες: Καταρχάς, αν υπάρχει ματς, συζητιέται πρώτο. Σε περίπτωση που η συζήτηση ανάψει, η κουβέντα μπορεί να γυρίσει και στα πολιτικά με αφορμή την επικαιρότητα (πολλές συζητήσεις ξεκινούν «Άκου να δεις τι έπαθα τις προάλλες ...;»). Μετά ακολουθούν τα νέα: πώς πάνε οι δουλειές κ.λπ., καθώς και οι ιστορίες για το πού πήγαν. Η συζήτηση αργά ή γρήγορα γυρνάει στις γυναίκες. Ακόμα κι αν έχεις γκόμενα, συζητάς τις γκομενοδουλειές των άλλων (πολύς κόσμος έχει την τάση να λέει και ψέματα). Εάν δεν υπάρχουν νέα και γκόμενες, συζητιέται η τεχνολογία: gadgets, υπολογιστές και αυτοκίνητα. Σύνηθες θέμα συζήτησης αποτελούν επίσης η σερβιτόρα και τα κορίτσια στα διπλανά τραπέζια.

Unisex: Η συζήτηση γυρνά επί του πολιτικο-πολιτιστικού: μουσική, ταινίες και πολιτική, φαγητό (είμαστε πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι, είναι σαφές). Σε αυτή την κατηγορία παίζουν αναμφισβήτητα και οι περισσότεροι αντιδραστικοί τσακωμοί (π.χ. τσακωμός για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ικανός πρωθυπουργός ή όχι).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου