Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Σχεδίασε την αυριανή σου μέρα....

Κυριακή 25 Ιανουαρίου


11.30 π.μ.ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Από τα θέατρο σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου

«Το ναυάγιο του Μπάρμπα - Γιώργου»



Ένας καπετάνιος ο γερό - Χατζής έχει ένα καΐκι κατασκευασμένο από χρυσόξυλο με πολύτιμο φορτίο (μπαχαρικά, μοσχοκάρυδο, κανέλλα κ.λ.π). Όμως ο γερό - Χατζής είναι πάνω από 60 χρόνια μέσα στη θάλασσα και έχει πλέον κουραστεί. συναντώντας τον Χατζηαβάτη, του ζητάει να του βρει έναν καλό ναυτικό και τον κατάλληλο λοστρόμο.Ο Χατζηαβάτης πηγαίνει στον Καραγκιόζη που του παρουσιάζεται ο ίδιος ως καλός ναυτικός, σαν λοστρόμο δε, προτείνει τον Μπάρμπα-Γιώργη, ο οποίος δεν έχει δει τη θάλασσα, ούτε σε ζωγραφιά.

Δημοτικός Κινηματογράφος Βύρωνα «Νέα Ελβετία»,
Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας



ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

70 χρόνια ελληνική ραδιοφωνία




Το 2008 συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, με σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν και περνούν από τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Εβδομήντα χρόνια καταγραφής κάθε πλευράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ελληνική Ραδιοφωνία επιστρέφει στο Ζάππειο και στο χώρο απ’ όπου μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή με μια μεγάλη Έκθεση που αφηγείται την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.
Οδηγός το πολύτιμο αρχείο της Ραδιοφωνίας που μας ταξιδεύει από το χτες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο του μέσου, αφού η έκθεση καταλήγει στο ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου.

Από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου η Ελληνική Ραδιοφωνία γιορτάζει στο Ζάππειο.
Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σε αυτή την ιστοσελίδα ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις των εβδομήντα χρόνων, αλλά κυρίως μπείτε στον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ζήστε τη μοναδική εμπειρία του ραδιοφώνου.

Από 15/12 μέχρι 30/1/09.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη



ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ναός Ολυμπίου Διός



Ο ναός του Ολυμπίου Διός που κτίζει ο φιλέλληνας αυτοκράτορας Αδριανός (117-132 μ.Χ.) ήταν ο πιο μνημειώδης και μεγαλοπρεπής ναός αφιερωμένος στον πατέρα των θεών, Δία.
Είχε 104 κίονες, αλλά σήμερα σώζονται μόλις οι 15 και ο 16ος βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος (υπάρχουν τρεις σειρές από οκτώ κίονες στην ανατολική και δυτική πλευρά και δύο διπλές σειρές στις μακριές πλευρές). Είναι κτισμένος πάνω σε αρχαιότερους ναούς αφιερωμένους στον Ολύμπιο Δία. Οι Αθηναίοι της αρχαιότητας θεωρούσαν τα Ιερά του Ολυμπιείου από τα παλαιότερα της πόλης. Βορείως του Ολυμπιείου, μέσα σε μικρό άλσος, ξεχωρίζουν απομεινάρια προπύλου, τμήμα του Θεμιστοκλείου τείχους και ρωμαϊκού βαλανείου.

Β. Όλγας 1, 2109226330.
Ώρες: 8 π.μ.-7.30 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσοδος ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & κάθε Κυριακή για όλους.



Δενδροφύτευση στο Πεντελικό Όρος

Ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία παίρνει ο ΣΚΑΪ για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στην Αττική, διοργανώνοντας νέα δενδροφύτευση στο Πεντελικό Όρος.




Έτσι, την Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 θα φυτευτούν 40.000 δένδρα στο πρώην δάσος του Κοκκιναρά.
Το σχεδιασμό της δράσης έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπου υπάρχει πρόβλεψη και για την συντήρηση
Η συγκεκριμένη, αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες δεντροφυτεύεις που έχουν σημειωθεί στην Αττική τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια εθελοντών.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχη πολλοί εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων καθώς και δήμοι της βορειας και της βορειοανατολικής Αττικής.



Μουσική στον Πολυχώρο του Ν. Κόσμου

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων ανοίγει για τον χειμώνα τις πόρτες του Πολυχώρου στο Νέο Κόσμο και ευελπιστεί, για δεύτερη χρονιά, να γίνει ο Πολυχώρος το χειμερινό πολιτιστικό τους στέκι, προσφέροντας διεξόδους πολιτιστικής ψυχαγωγίας και «εκπαίδευσης» στο συχνά περίκλειστο κόσμο τις καθημερινότητας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου είναι απαραίτητη η προμήθεια τις αριθμημένης πρόσκλησης. Προσκλήσεις, μόνο για την παράσταση τις ημέρας, θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 12 920) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 17.00 (για τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου οι προσκλήσεις θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή) και από τον Πολυχώρου του Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6α – Αγ. Σώστης, τηλ.: 210 93 44 131 & 818) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 15.00 & 16.30 – 20.00, Σάββατο & Κυριακή 18.00 – 20.00.


Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Συναυλία με τη Χριστίνα Μαραγκόζη



Mε μια αγκαλιά τραγούδια έρχεται η Xριστίνα Mαραγκόζη, για να μιλήσει με το δικό της τρόπο στην ψυχή σας.

Ο,τι κι αν κάνεις να περάσεις καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου